Необхідність зниження собівартості продукції з метою забезпечення конкурентоспроможності продукції підприємств - Гоменюк, О.І. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Досліджено теоретико- методичні підходи до формування витрат виробництва з метою
забезпечення конкурентоспроможності продукції підприємств. Встановлено взаємозв’язок
собівартості і конкурентоспроможності продукції підприємств. Виділено класифікацію витрат
виробництва за різними ознаками. Обгрунтовано необхідність зниження собівартості продукції з
метою забезпечення конкурентоспроможності продукції підприємств. Запропоновано шляхи і напрями
зниження витрат на виробництво продукції підприємств.
Ключові слова: конкурентоспроможність продукції, собівартість, зниження витрат, якість, ціна,
покупець, властивості, класифікація, групування. Исследованы теоретико-методические подходы к формированию издержек производства
с целью обеспечения конкурентоспособности продукции предприятий. Установлена взаимосвязь
себестоимости и конкурентоспособности продукции предприятий. Выделено классификацию издержек
производства по различным признакам. Обоснована необходимость снижения себестоимости
продукции с целью обеспечения конкурентоспособности продукции предприятий. Предложены пути и
направления снижения затрат на производство продукции предприятий.
Ключевые слова: конкурентоспособность продукции, себестоимость, снижение затрат, качество,
цена, покупатель, свойства, классификация, группировки. Investigational theoretical - methodical approaches to forming of charges of production with the aim
of providing of competitiveness of products of enterprises. Intercommunication of prime price and
competitiveness of products of enterprises is set. Classification of charges of production is distinguished on
different signs. The necessity of decline of unit cost is reasonable with the aim of providing of competitiveness of
products of enterprises. Ways and directions of the cost cutting are offered on the production of goods of
enterprises.
Keywords: сcompetitiveness of products, prime price, cost cutting, quality, price, customer, properties,
classification, grouping.