Optimization of the plasma electrostatic filter using Taguchi method - Zavaleyev, V.; Walkowicz, J. (Вопросы атомной науки и техники, 2011)
We investigated the flow of carbon and metal vacuum arc plasma, produced in DC discharge with superimposed
high-current arc pulses, through the electrostatic filter. The dependence of the filtering efficiency and the ion current of
the plasma flow on the filter current, gas pressure, distance and tilt angle of the filter blinds was determined. The plan of
the experiment was developed using Taguchi method and the conditions, which guarantee maximal cleaning efficiency
at maximal plasma transmission through the filter were determined. Досліджували проходження вуглецевої та металевої вакуумно-дугової плазми, яка генерується джерелом постійного струму з накладанням сильнострумних імпульсів на струм дуги крізь електростатичний фільтр. Було визначено залежності іонного струми та ефективність фільтрації плазмового потоку від струму на фільтрі, тиску газу, відстані та кута нахилу жалюзій фільтру. План експерименту був розроблений з використанням метода Тагучі, та були визначенні умови, які гарантують максимальному ефективність очищення при максимальному коефіцієнті пропускання плазми крізь фільтр. Исследовали прохождения углеродной и металлической вакуумно-дуговой плазмы, генерируемой источником постоянного тока с наложением сильноточных импульсов на ток дуги через электростатический фильтр. Были определены зависимости ионного токи и эффективность фильтрации плазменного потока от тока на фильтре, давления газа, расстояния и угла наклона жалюзей фильтра. План эксперимента был разработан с использованием метода Тагучи, и были определены условия, которые гарантируют максимальную эффективность очистки при максимальном коэффициенте пропускания плазмы через фильтр.