Досвід вирішення проблеми технічного забезпечення виробничих процесів м’ясопереробних підприємств - Колеснікова, І.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
В статті розглянуто стан та тенденції розвитку м’ясопереробних підприємств; виявлено ключові проблеми економічного та ефективного розвитку м’ясопереробної галузі. Досліджено досвід технічного переозброєння підприємств. Запропоновано шляхи підвищення якості за допомогою створення системи контролю технічного процесу керування виробництвом. Ключові слова: підприємства, якість продукції, якість виробничого процесу, системи контролю, технічний процес. В статье рассмотрены состояние и тенденции развития мясоперерабатывающих предприятий; выявлены ключевые проблемы экономического развития мясоперерабатывающей отрасли. Исследован опыт технического перевооружения предприятий. Предложены пути повышения качества посредством создания системы контроля технического процесса управления производством. Ключевые слова: предприятия, качество продукции, качество производственного процесса, системы контроля, технический процесс. In the article the state and tendencies of development of meatprocessing enterprises is considered; the key problems of development of meatprocessing industry economic state and effective of function are exposed. Experience of technical rearmament of enterprises is explored. The paths of upgrading by means the creation of the checking system of technical process of operations management are offered. Keywords: enterprises, quality of products, quality of production process, checking systems, technical process.