Аналіз результатів діяльності промислових підприємств України. Макроекономічний аспект - Андрущенко, О.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Наведено фактори, що визначають рівень санаційного потенціалу промислового
підприємства, проаналізовано рентабельність операційної діяльності, інноваційну активність
підприємств. Визначені пріоритетні напрямки промислового розвитку. Зроблено висновок, що
необхідною умовою успішного функціонування підприємства є постійна розробка методів адаптації
діяльності промислових підприємств до умов зовнішнього середовища.
Ключеві слова: промислове підприємство, фінансовий результат, рентабельність, інновація. Приведены факторы, которые определяют уровень санационного потенциала
промышленного предприятия, проанализированы рентабельность операционной деятельности,
инновационная активность предприятий. Определены приоритетные направления промышленного
развития. Сделан вывод, что необходимым условием успешного функционирования предприятия
является постоянная разработка и внедрение методов адаптации промышленных предприятий к
условиям внешней среды.
Ключевые слова: промышленное предприятие, финансовый результат, рентабельность, инновация. Factors over, that determine the level of sanation potential of industrial enterprise, are brought,
profitability of operating activity, innovative activity of enterprises, is analysed. Priority directions of industrial
development are certain. Drawn conclusion, that a necessary successful operating of enterprise condition are
permanent development and introduction of methods of adaptation of industrial enterprises to the terms of
environment.
Keywords: industrial enterprise, financial result, profitability, innovation.