Investigations of thermo-ionic emitters of heavy alkali metals for diagnostic injector of “Uragan-2M” stellarator - Bondarenko, I.S.; Chmyga, A.A.; Deshko, G.N.; Komarov, A.D.; Kozachok, A.S.; Krupnik, L.I.; Khrebtov, S.M.; Taschev, Yu.I.; Zhezhera, A.I. (Вопросы атомной науки и техники, 2011)
The results of solid-state thermo-ionic emitters of Cs⁺ and Tl⁺ ions investigations are presented. These emitters are
planned to use in heavy ion beam diagnostic system for “Uragan-2M” stellarator. According to estimations for HIBP
diagnostic system operations it is necessary to have primary beam current up to 0.5 mA. The aim of these investigations
was determination of emission rate, mass-spectrum of ion beam during the beam extraction time and heavy ion beam
current stability in area of 0.5 mA. Представлено результати досліджень твердотілих термоемітерів важких іонів Cs⁺ та Tl⁺
. Цей тип емітерів планується використати у діагностичному комплексі на стеллараторі «Ураган-2М». Згідно з проведеними розрахунками для роботи діагностичного комплексу на пучках важких іонів необхідна величина первинного струму біля 0.5 мА. Метою досліджень було визначення емісійної здатності емітерів, масового спектру потоку іонів у процесі відбору струму та стабільності величини струму іонів важких металів у режимі 0.5 мА. Представлены результаты исследований твердотельных термоэмиттеров тяжелых ионов Cs⁺ и Tl⁺. Данный тип эмиттеров планируется использовать в диагностическом комплексе на стеллараторе «Ураган-2М».
Согласно проведенным расчетам, для работы диагностического комплекса необходима величина первичного
тока ионов порядка 0.5 мА. Целью исследований было определение эмиссионной способности эмиттера,
массового спектра потока ионов в процессе отбора тока и стабильности величины тока ионов тяжелых металлов в режиме 0.5 мА.