Роль природных ресурсов в развитии туризма - Ефремов, А.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
В статье рассмотрен научный подход автора к формированию туристического комплекса
на прибрежных рекреационных территориях южных морей Украины с учетом их гармоничного
развития с экосистемой. Обоснованы критерии и принципы сбалансированного развития рекреации с
учетом минимального ущерба окружающей среде.
Ключевые слова: туристический комплекс, природные рекреационные ресурсы, гармоничное развитие,
рациональное использование ресурсов. Обґрунтовано науковий підхід автора щодо формування туристичного комплексу на
прибережних рекреаційних зонах південних морів України, з обліком їх гармонійного розвитку з
екосистемою. Визначено критерії та принципи збалансованого розвитку відпочинку з мінімальною
шкодою для навколишнього середовища.
Ключові слова: туристичний комплекс, природні рекреаційні ресурси, гармонійний розвиток,
раціональне використання ресурсів. The author’s scientific approach to the formation of a tourist complex on the coastal recreational
areas of the southern seas of Ukraine, taking into account their harmonious development with an ecosystem are
describing in the article. The criteria and principles of balanced development of recreation with minimum
damage to the environment are basecl.
Keywords: tourist complex, natural recreational resources, harmonious development, rational use of resources.