Місце української економіки в сучасних інтеграційних процесах - Малик, М.А. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Проаналізовано сучасний стан процесу інтеграції України на світовому просторі. Визначено
основні вектори, по яким здійснюється зовнішня інтеграція національної економіки, проблеми і
перспективи приєднання України до найбільших міжнародний об’єднань. Зроблено висновок про те, що
без проведення неоіндустріалізації українська економіка не зможе стати гідним суб’єктом
інтеграційних процесів.
Ключові слова: інтеграція, міжнародні відносини, національна економіка, неоіндустріалізація,
промисловість Проанализировано современное состояние процесса интеграции Украины на
международном пространстве. Определены основные векторы, по которым осуществляется внешняя
интеграция национальной экономики, проблемы и перспективы присоединения Украины к крупнейшим
международным объединениям. Сделан вывод о том, что без проведения неоиндустриализации
украинская экономика не сможет стать достойным субъектом интеграционных процессов.
Ключевые слова: интеграция, международные отношения, национальная экономика,
неоиндустриализация, промышленность. The current state of the process of Ukraine's integration in the international area is analyzed.
Identified the main vectors by which are implement the foreign integration of the national economic, problems
and prospects of Ukraine's accession to the largest international associations. It is concluded that without
neoindustrialization Ukrainian economy will not be respectable subject of integration.
Keywords: integration, international relations, national economy, neoindustrialization, industry.