Багатокритеріальний підхід до оцінки рівня фінансово-економічної безпеки корпоративних підприємств будівельної галузі - Новак, А.М. (Культура народов Причерноморья, 2012)
В статті розроблено багатокритеріальний підхід до оцінки рівня фінансово-економічної
безпеки корпоративних підприємств будівельної галузі, запропоновано систему параметрів та шкалу
оцінки рівня фінансово-економічної безпеки підприємства за сферами виникнення загроз. Розроблено
алгоритм розрахунку агрегованого рейтингового показника оцінки рівня фінансово-економічної безпеки
та побудовано радар профілю фінансово-економічної безпеки корпоративного підприємства.
Ключові слова: фінансово-економічна безпека корпоративного підприємства, оцінка рівня фінансово-
економічної безпеки, ключові індикатори забезпечення фінансово-економічної безпеки, профіль
фінансово-економічної безпеки корпоративного підприємства. В статье разработан многокритериальный подход к оценке уровня финансово-
экономической безопасности корпоративных предприятий строительной отрасли, предложена
система параметров и шкала оценки уровня финансово-экономической безопасности предприятия по
сферам возникновения угроз. Разработан алгоритм расчета агрегированного рейтингового показателя
оценки уровня финансово-экономической безопасности и построен радар профиля финансово-
экономической безопасности корпоративного предприятия.
Ключевые слова: финансово-экономическая безопасность корпоративного предприятия, оценка уровня
финансово-экономической безопасности, ключевые индикаторы обеспечения финансово-экономической
безопасности, профиль финансово-экономической безопасности корпоративного предприятия. This paper is devoted to the formation of the multicriteria approach to valuation of the level of
financial and economic security of corporate construction enterprises, the system of parameters and scale of
evaluation of the financial and economic security for areas of threats is proposed. The algorithm for calculating
the aggregate rating index assessing the level of financial and economic security is developed and the radar
profile of financial and economic security of the corporate enterprise is built.
Keywords: financial and economic security of the corporate enterprise, assessment of economic and financial
security, key indicators of financial and economic security, profile financial and economic security of the
corporate enterprise.