Людський капітал: невизначеність та перспективи на майбутнє - Семикіна, М.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
У статті розглянуто термінологічне визначення поняття "людський капітал". Надано якісні
характеристики людського капіталу, а саме: стан здоров'я, рівень освіти, рівень культури та моральної
вихованості. Розглянуто чинники зовнішнього середовища, що впливають на підвищення якості
людського капіталу.
Ключові слова: людський капітал, якісні характеристики людського капіталу. В статье рассмотрено терминологическое определение понятия "человеческий капитал".
Предоставлены качественные характеристики человеческого капитала, а именно: состояние здоровья,
уровень образования, уровень культуры и моральной воспитанности. Рассмотрены факторы внешней
среды, которые влияют на повышение качества человеческого капитала.
Ключевые слова: человеческий капитал, качественные характеристики человеческого капитала. Terminology determination of concept "Human capital is considered in the article". High-quality
descriptions of human capital are given, namely: state of health, level of education, level of culture and moral
breeding. The factors of external environment, which influence on upgrading human capital, are considered.
Keywords: human capital, high-quality descriptions of human capital.