Поліреальність художнього буття людини віртуальної культури - Лугуценко, Т.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Розглянуто проблеми людської індивідуальності та ідентичності, які особливо актуальні в
XXI столітті, коли типологізація і стандартизація способу життя сучасної людини підміняють собою
творче, індивідуальне в кожній особистості. Досліджено що за образом людини інформаційної
культури можливо судити не тільки про специфіку культури цього типу суспільства, але і про
специфічність соціокультурного буття людини інформаційної культури.
Ключові слова: інформаційна культура, інформаційний простір, образ людини, людина virtus,
соціокультурне буття людини інформаційної культури. Рассмотрены проблемы человеческой индивидуальности и идентичности, которые
особенно актуальны в XXI веке, когда типологизация и стандартизация образа жизни современного
человека подменяют собой творческое, индивидуальное в каждой личности. Исследовано, что за
образом человека информационной культуры возможно судить не только о специфике культуры этого
типа общества, но и о специфичности социокультурного бытия человека информационной культуры.
Ключевые слова: информационная культура, информационное пространство, образ человека, человек
virtus, социокультурное бытие человека информационной культуры. The problems of human individuality and identity, which especially aktual'ny in XXI age, are
considered, when tipologizaciya and standardization of way of life of modern man substitute by itself creative,
individual in every personality. It is investigational, that on appearance of man of informative culture it is
possible to judge the cultures of this type of society not only about a specific but also about specificity of
sociokul'turnogo life of man of informative culture.
Keywords: informative culture, informative space, appearance of man, persons of virtus, sociokul'turnoe life of
man of informative culture.