Стан та перспективи розвитку відновлюваної енергетики в Україні (за матеріалами наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 7 жовтня 2015 р.) - Кудря, С.О. (Вісник НАН України, 2015)
Доповідь присвячено розвитку використання відновлюваних джерел енергії як одного з основних пріоритетів світової енергетики. Наявність в Україні значного енергетичного потенціалу (вітрова, сонячна, геотермальна енергія, енергія малих річок, біомаси, довкілля), науково-технічної та промислової бази створює всі передумови для масштабного освоєння в нашій країні технологій на основі відновлюваних джерел енергії. Доклад посвящен развитию использования возобновляемых источников энергии как одного из основных приоритетов мировой энергетики. Наличие в Украине значительного энергетического потенциала (ветровая, солнечная, геотермальная энергия, энергия малых рек, биомассы, окружающей среды), научно-технической и промышленной базы создает все предпосылки для масштабного освоения в нашей стране технологий на основе возобновляемых источников энергии. The report is dedicated to the development of renewable energy as one of the main priorities of world energy. Ukraine’s significant energy potential (wind, solar, geothermal energy, small hydropower, biomass, energy of environment), scientific, technological and industrial base creates conditions for the large-scale development of renewable energy technologies in our country.