Про підсумки участі науковців НАН України в Сьомій рамковій програмі ЄС з досліджень та технологічного розвитку й перспективи участі у програмі ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт-2020» (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 21 жовтня 2015 р.) - Загородній, А.Г. (Вісник НАН України, 2015)
У доповіді йшлося про важливість використання всіх можливостей, які відкриваються перед ученими НАН України з набуттям Україною статусу асоційованого члена в програмі ЄС «Горизонт-2020», особливо з урахуванням досвіду участі українських науковців у проектах попередньої Сьомої рамкової програми ЄС, а також про основні напрями роботи Комісії НАН
України з питань євроінтеграції з метою ефективної реалізації цього завдання.