Пержанське берилієве родовище – український ексклюзив світового масштабу - Шаталов, М.М. (Вісник НАН України, 2015)
Статтю присвячено історії відкриття Пержанського берилієвого родовища — унікального, єдиного у світі, де промислові концентрації берилію пов’язані з гентгельвіновими рудами, а також одному з його першовідкривачів доктору геолого-мінералогічних наук, професору Леоніду Станіславовичу Галецькому, який у цьому році відсвяткував своє 80-річчя.