Методологія рейтингової системи оцінки діяльності банків - Антоненко, Т.О.; Хорошун, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
В статті розглядаються актуальні питання рейтингового оцінювання діяльності
комерційних банків, розроблено концепцію моделювання рейтингової системи оцінки діяльності банків.
Реалізація рейтингового оцінювання здійснюється на основі запропонованої методики рейтингового
оцінювання «РОБ», яка сформована на основі синтезу методів рейтингового оцінювання Кромонова та
CAMEL й використовує дванадцять показників для визначення кредитного рейтингу банку.
Ключові слова: рейтинг, рейтингова система, рейтингове оцінювання діяльності банків, комерційний
банк. В статье рассматриваются актуальные вопросы рейтингового оценивания деятельности
коммерческих банков, разработана концепция моделирования рейтинговой системы оценки
деятельности банков и изложено функциональное назначение основных структурных элементов
концепции. Рейтинговая оценка осуществляется на основании предложенной методики рейтингового
оценивания «РОБ», которая сформирована на основании синтеза методов рейтингового оценивания
Кромонова, CAMEL и использует двенадцать показателей для определения кредитного рейтинга банка.
Ключевые слова: рейтинг, рейтинговая система, рейтинговое оценивание деятельности банков,
коммерческий банк. The pressing questions of rating evaluation of activity of commercial banks are examined in the
article, conception of design of the rating system of estimation of activity of banks is developed.
The implementation of the rating evaluation is carried out on the basis of the rating methodology of estimation
and the offered «REB», which is formed on the basis of the synthesis of methods of the rating evaluation by
Kromonov and CAMEL and uses twelve indicators for determining the credit rating of the Bank.
Keywords: rating, rating system, rating evaluation of activity of banks, commercial bank.