Kонцепция синтеза механизмов антикризисного управления страховой компанией - Шукатко, А.О. (Культура народов Причерноморья, 2013)
В статье обоснована необходимость совершенствования традиционных подходов к
кризис-менеджменту современных страховщиков, разработана авторская концепции синтеза
механизмов антикризисного управления страховой компании и описана ее структура, охарактеризована
суть разработанных механизмов антикризисного управления страховой компании и основные
результаты их практической реализации
Ключевые слова: антикризисное управление, страховая компания, системный подход, показатели
деятельности страховой компании, управление денежными потоками страховой компании,
организационная структура страховой компании У статті обґрунтовано необхідність вдосконалення традиційних підходів до кризис-
менеджменту сучасних страховиків, розроблено авторську концепцію синтезу механізмів
антикризового управління страхової компанії та описано її структуру, охарактеризовано сутність
розроблених механізмів антикризового управління страхової компанії та основні результати їх
практичної реалізації
Ключові слова: антикризове управління, страхова компанія, системний підхід, показники діяльності
страхової компанії, управління грошовими потоками страхової компанії, організаційна структура
страхової компанії In this article the necessity of perfection of modern insurer’s traditional crisis-management
approaches was grounded, the authorial conception of synthesis of insurance company’s crisis-management
mechanisms was offered and its structure was described with the help of illustration, the system approach to the
insurance company management was discussed, essence of the insurance company’s crisis-management
mechanisms, which was worked out, and basic results of its practical realization in the activity of insurance
company was described
Keywords: crisis-management, insurance company, approach of the systems, performance of insurance company
indicators, management by the money streams of insurance company, organizational structure of insurance
company