Розвиток банківського карткового бізнесу в Україні - Боровський, В.Н.; Терещенко, Л.І. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Прагнення України до вступу в Європейське співтовариство вимагає удосконалення
банківської системи і культури платежів. Зокрема це стосується розширення розрахунків за допомогою
банківських платіжних карток. В статі розглянуто сучасний стан розвитку ринку банківських
платіжних карток, недоліки та переваги розвитку цього бізнесу в Україні. Особливість цієї статі
полягає в тому, що автор досліджує тенденції розвитку ринку платіжних карток. Автор припускає та
досліджує, що негативно впливає на розвиток безготівкових розрахунків із використанням платіжних
карток в Україні та з проведеного дослідження робить висновки, які заходи треба робити для розвитку
ринку платіжних карток у майбутньому.
Ключові слова: банківська платіжна картка, банкомат, платіжний, термінал, безготівкові операції,
банківська система. Стремления Украины к вступлению в Европейское содружество требует
усовершенствование банковской системы и культуры платежей. В частности это касается
расширения расчетов с помощью банковских платежных карточек. В статье рассмотрено современное
состояние развития рынка банковских платежных карточек, недостатки и преимущества развития
этого бизнеса, в Украине. Особенность этой статьи заключается в том, что автор исследует
тенденции развития рынка платежных карточек. Автор допускает и исследует, что негативно влияет
на развитие безналичных расчетов с использованием платежных карточек в Украине и из проведенного
исследования делает выводы, какие мероприятия нужно делать для развития рынка платежных
карточек в будущем.
Ключевые слова: банковская платежная карточка, банкомат, платежный, терминал, безналичные
операции, банковская система. Desire of Ukraine to integrate European community requires improvement of the banking system and
payment procedures. Particularly, it concerns to enlargement of payments by using banking cards. The article
discussed the current situation of the market of payment cards, advantages and disadvantages of this business in
Ukraine. The peculiarity of this article is that the author examines trends of the payment card market
development. The author assumes and explores, what in fact hampers the development of cashless payments in
Ukraine, and based upon research, he concludes what should be done for the development of the payment card
market in the future.
Keywords: bank debit card, ATM, payment, terminal, non-cash transactions, the banking system.