Теоретичні і методичні аспекти управління фінансовою стійкістю банків - Калємі, Н.Є. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянуто проблему управління фінансовою стійкістю банків, обґрунтовано
теоретичні засади фінансової стійкості комерційних банків та запропоновано механізм управління
фінансовою стійкістю як форми її практичного забезпечення в сучасних умовах. Розглянутий
взаємозв'язок управління фінансової стійкості комерційного банку, яка характеризує його надійність,
стійкість і стабільний розвиток. Застосування певних методів для фінансової стійкості банку.
Ключові слова: фінансова стійкість, фінансова стабільність банку, надійність банку,
платоспроможність, прибутковість банку, ліквідність, капіталізація комерційного банку. В статье рассмотрена проблема управления финансовой устойчивости банков,
обоснованы теоретические принципы финансовой устойчивости коммерческих банков и предложен
механизм управления финансовой устойчивостью как формы ее практического обеспечения в
современных условиях. Рассмотрена взаимосвязь управления финансовой устойчивости коммерческого
банка, которая характеризует его надежность, устойчивость и стабильное развитие. Применения
определенных методов для финансовой устойчивости банка.
Ключевые слова: финансовая стойкость, финансовая стабильность банка, надежность банка,
платежеспособность, прибыльность банка, ликвидность, капитализация коммерческого банка. The problem of financial stability of banks, theoretical foundations of financial stability of
commercial banks and the mechanism of financial stability as a form of practical support in modern conditions
is considered in the article. Intercommunication of management of financial stability of commercial bank, that
characterizes his reliability, stability and stable development, is considered. Applications of certain methods for
financial stability of bank.
Keywords: financial firmness, financial stability of bank, reliability of bank, solvency, profitability of bank
liquidity, capitalization of commercial bank.