Нетто-імпорт енергоносіїв Сполученими Штатами Америки: шлях до вдосконалення структури енергетичного балансу країни - Чириченко, Ю.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті розглянуті окремі питання відносно нетто-імпорту енергоносіїв Сполученими
Штатами Америки та його значення у оптимізації структури енергетичного балансу країни.
Визначено загальні тренди формування енергетичного балансу США. Встановлено можливість
зменшення імпорту енергоносіїв та нарощування використання відновлювальних джерел енергії.
Ключові слова: міжнародна торгівля енергоресурсами, США, тренди, Цілі Розвитку Тисячоліття. В статье рассмотрены отдельные вопросы относительно нетто-импорта
энергоносителей Соединенными Штатами Америки и его значения в оптимизации структуры
энергетического баланса страны.
Определены общие тренды формирования энергетического баланса США. Установлена возможность
уменьшения импорта энергоносителей и наращивания использования возобновляемых источников
энергии.
Ключевые слова: международная торговля энергоресурсами, США, тренды, Цели Развития
Тысячелетия. The article considers some issues regarding net energy imports by the United States and its
importance in optimizing the energy balance of the country.
The general trends of Energy Balance U.S. were determined. The ability to reduce of energy resources imports
and increase the use of renewable energy sources has been set.
Key words: International trade of energy resources, U.S., trends, Millennium Development Goals.