Pоль малих підприємств у розвитку економіки України - Гладка, Л.І.; Янчара, А.М. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Одним з найважливіших завдань економічної політики держави є розвиток малого
підприємництва, який сприятиме зростанню виробництва товарів та послуг належної якості,
створенню нових робочих місць та сплаті податків у бюджет країни, здійсненню інноваційної
діяльності, результати якого впливають на відродження виробничої системи та підвищення
конкурентоспроможності окремих галузей економіки та регіонів країни. В Україні рівень розвитку
малого підприємництва залишається незадовільним. У зв’язку з цим, подальше дослідження ролі малих
підприємств у розвитку економіки держави має важливе значення.
Ключові слова: мале підприємство, малий бізнес, ринкова економіка, розвиток економіки. Одной из важнейших задач экономической политики государства является развитие
малого предпринимательства, которое способствует увеличению производства товаров и услуг
надлежащего качества, созданию новых рабочих мест и уплате налогов в бюджет страны,
осуществлению инновационной деятельности, результаты которого влияют на возрождение
производственной системы и повышение конкурентоспособности отдельных отраслей экономики и
регионов страны. В Украине уровень развития малого предпринимательства остается
неудовлетворительным. В связи с этим, дальнейшее исследование роли малых предприятий в развитии
экономики государства имеет особое значение.
Ключевые слова: малое предприятие, малый бизнес, рыночная экономика, развитие экономики One of the major objectives of economic policy is the development of small businesses, which will
boost the production of goods and services of good quality, create jobs and pay taxes in the budget, the
implementation of the innovation, the results of which affect the revival of production and competitiveness of
individual sectors and regions. In Ukraine the level of development of small business is still unsatisfactory. In
this regard, further study of the role of small businesses in the economic development of the state is important.
Key words: small business, small business, market economy, economic development.