Діалектна фразеологія української мови як об’єкт лінгвостилістики - Дехтярьова, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
В статье представлен короткий обзор научных исследований украинских ученых второй
половины XX – нач. XXI вв., посвященных функционированию диалектных фразеологизмов в
художественных произведениях. Обобщена их роль в формировании лингвостилистического потенциала
диалектной фразеологии.
Ключевые слова: диалектная фразеологическая единица, контекст, стилистика, художественный
текст. У статті подано короткий огляд наукових розвідок українських учених другої половини XX –
поч. XXI ст., присвячених функціонуванню діалектних фразеологізмів у художніх текстах. Узагальнено
їхню роль у формуванні лінгвостилістичного потенціалу діалектної фразеології.
Ключові слова: діалектна фразеологічна одиниця, контекст, стилістика, художній текст. The article presents an overview of scientific studies by Ukrainian scientists of the second half of XX
– the beginning of the XXI century dedicated a functioning of dialect phraseological units in art texts. It was
summarized their role in the creation of a linguostylistics potential of the dialect phraseology.
Keywords: dialect phraseological unit, context, stylistics, art text.