Фінансові інвестиції як запорука виходу з фінансово-економічної кризи: національні реалії та зарубіжний досвід - Михальчук, Л.В.; Шатній, Ф.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Розглядається поняття фінансових інвестицій як економічної категорії, їх роль в умовах ринкової економіки, ринкове регулювання в цілому та теоретичні питання, що полягають у визначенні сутності та змісту понять фінансових інвестицій і діяльності по їх залученню. Наголошується на можливих шляхах поліпшення фінансового інвестування на теренах України та визначенні основних засад інвестиційної політики. Ключові слова: емітент, мегарегулятор, стратегія ринку, державна підтримка, лібералізація, муніципальні цінні папери, саморегуляція. Рассматривается понятие финансовых инвестиций как экономической категории, их роль в условиях рыночной экономики, рыночное регулирование в целом и теоретические вопросы, которые заключаются в определении сущности и содержания понятий финансовых инвестиций и деятельности по их привлечению. Подчеркиваются возможные пути улучшения фінансового инвестирования на территории Украины и определение основ инвестиционной политики. Ключевые слова: эмитент, мегарегулятор, стратегия рынка, государственная пoддержка, либерализация, муниципальные ценные бумаги, саморегулирование. There is considered the concept of financial investment as an economic category, their role in a market economy, market regulation in general and theoretical issues that are determining the nature and content of the concepts of financial investments and activities to their attracting. It emphasizes ways to improve financial investment in Ukraine and determining the principles of investment policy. Keywords: issuer, megaregulator, market strategy, state support, liberalization, municipal securities, selfregulation