Функціонування кінних заводів у Слобідсько-Українських військових поселеннях у першій третині ХІХ ст. - Колєватов, О. (Сiверянський лiтопис, 2015)
Стаття присвячена проблемі функціонування кінних заводів у Слобідсько-Українських військових поселеннях. У ній досліджуються причини їхнього створення і ліквідації
в поселених округах. Основну увагу приділено утриманню, ранжиру і продовольству
коней, а також зміні кількості жеребців, кобил у кінних заводах Слобідсько-Українських військових поселеннях. Статья посвящена проблеме функционирования конных заводов в Слободско-Украинских военных поселениях. В ней исследуются проблемы создания и ликвидации конных заводов в поселенных округах. Основное внимание направлено на анализ содержания, ранжирования и продовольствия коней, а также на изменение количества коней в конных заводах Слободско-Украинских военных поселений. This article is dedicated to the issue of horse ranch functioning in the Slobidsko-Ukrainian
military settlements. It examines the reasons for establishment and liquidation of horse
ranches in settlements districts. The major attention is paid to keeping, ranking and foraging
of horses as well as the changes of their number in horse ranches in Slobidsko-Ukrainian military settlements.