Професійні організації вчителів Харківської губернії в період національно-визвольних змагань (1917–1921 р. р.) - Маньківська, Т. (Сiверянський лiтопис, 2015)
У статті розкриваються особливості вчительських професійних спілок Харківської
губернії за доби Української національно-демократичної революції. Аналізуються
відмінності у меті створення та діяльності професійних організацій педагогів шкіл
періодів українських національних та радянських урядів. В статье раскрываются особенности учительских профессиональных союзов
Харьковской губернии в период Украинской национально-демократической революции. Анализируются различия в цели создания и деятельности профессиональных организаций педагогов школ периодов украинских национальных и советских правительств. The peculiarities of teachers’ trade unions in Kharkiv province in the period of Ukrainian
National Democratic Revolution are viewed in the article. The differences as to the aim of
creation and the functioning of teachers’ professional organizations between periods of the
Ukrainian national and the Soviet governments are analyzed.