Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат
У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік витрат за к...
Gespeichert in:
| Datum: | 2013 |
|---|---|
| 1. Verfasser: | |
| Format: | Artikel |
| Sprache: | Ukrainian |
| Veröffentlicht: |
Кримський науковий центр НАН України і МОН України
2013
|
| Schriftenreihe: | Культура народов Причерноморья |
| Schlagworte: | |
| Online Zugang: | https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/92347 |
| Tags: |
Tag hinzufügen
Keine Tags, Fügen Sie den ersten Tag hinzu!
|
| Назва журналу: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
| Zitieren: | Організаційно-технологічні особливості виробництва м’ясопродукції та їх вплив на облік витрат / Т.М. Міщенко // Культура народов Причерноморья. — 2013. — № 256. — С. 61-65. — Бібліогр.: 4 назв. — укр. |
Institution
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine| Zusammenfassung: | У статті визначено завдання обліку витрат виробництва м'ясопродукції. За стадіями
виробництва вказано об’єкти калькулювання собівартості продукції м’ясопереробних підприємств
повного технологічного циклу. Досліджено особливості виробництва м'ясопродукції та їх вплив на облік
витрат за кожною стадією виробництва. Визначено переваги та недоліки використання нормативного
методу обліку витрат і калькулювання собівартості продукції м'ясо-жирового та м’ясопереробного
виробництва. Вказано недоліки аналітичного обліку витрат м'ясо – жирового виробництва за видами
продукції (основної, супутньої, відходів), запропоновано систему заходів щодо їх подолання.
Окреслено проблеми формування облікової інформації, які пов’язані з використанням значної кількості
громіздких, малозначущих первинних облікових документів та регістрів, що мають низьку
оперативність та інформативність. За результатами дослідження практики руху документів з обліку
сировини зроблено висновок про необхідність його удосконалення, що передбачає раціоналізацію та
прискорення надходження документів до відповідних внутрішніх підрозділів м’ясопереробного
підприємства. Визначено принципи раціональної організації системи документообігу та запропоновано
засоби подачі інформації, які дозволять чіткіше і швидше узагальнювати тенденції та приймати
відповідні управлінські рішення. |
|---|