Особливості адаптивних процесів машинобудівних підприємств - Олійник, Т. В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
У статті проаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку машинобудівної галузі
України. Визначено особливості машинобудівних підприємств Харківського регіону, а також труднощі,
що негативно впливають на їх фінансово-економічну діяльність. Обґрунтовано фактори, від яких
залежить характер адаптаційних процесів на машинобудівних підприємствах України, виявлено
найбільш популярні адаптивні заходи, що реалізовано менеджментом досліджених підприємств. В статье проанализировано современное положение и перспективы развития
машиностроительной отрасли Украины. Определены особенности машиностроительных предприятий
Харьковского региона, а также трудности, которые негативно влияют на их финансово-
экономическую деятельность. Обоснованы факторы, от которых зависит характер адаптационных
процессов на машиностроительных предприятиях Украины, выявлены наиболее популярные адаптивные
мероприятия, реализуемые менеджментом исследуемых предприятий. The article analyzes the current state and prospects of development of machine building industry of
Ukraine. The features of the machine-building enterprises of Kharkiv region are defined, as well as the threats of
its financial and economic activity are revealed. The factors that affect the nature of adaptive processes at the
machine building enterprises of Ukraine are justified, the most popular adaptive measures implemented by
management of the analysed enterprises are defined.
Thus, engineering Kharkiv region is an interesting point of departure for the study of adaptive processes as vital
question: what factors by powerful industries supported by financial and economic potential and provide
strategic development.