Стратегічне управління як необхідна передумова забезпечення технологічної конкурентоспроможності промислового підприємства - Мілько, І.В. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Обґрунтовано необхідність стратегічного підходу до управління технологічною
конкурентоспроможністю промислового підприємства. Розроблено функціональну графічну модель
управління технологічною конкурентоспроможністю. Запропоновано алгоритм розробки стратегії
технологічної конкурентоспроможності підприємства. Визначено дворівневе дерево цілей технологічної
конкурентоспроможності. Сформульовано концепцію стратегічного управління технологічною
конкурентоспроможністю підприємства. Обоснована необходимость стратегического подхода к управлению технологической
конкурентоспособностью промышленного предприятия. Разработана функциональная графическая
модель управления технологической конкурентоспособностью. Предложен алгоритм разработки
стратегии технологической конкурентоспособности предприятия. Приведено двухуровневое дерево
целей технологической конкурентоспособности. Сформулирована концепция стратегического
управления технологической конкурентоспособностью предприятия. This article justifies need of strategic approach for control of technologic competitive advantage of
enterprise.Functionalgraphicalmodeloftechnologiccompetitiveadvantageof controlwascreated. Algorithm of
development of technologic competitiveadvantage of strategy was proposed. Two-level objective treeof
technologiccompetitiveadvantage was represented. Conception of strategic control of
technologiccompetitiveadvantage was formulated.