Порівняльна оцінка природних локалітетів сосни звичайної (Pinus sylvestris L.) Кременецького горбогір’я та Mалого Полісся - Ліснічук, А.М. (Донецький ботанічний сад НАН України, 2008)
Проведено комплексне дослідження трьох природних деревостанів сосни звичайної (Pinus sylvestris L.) Кременецького горбогір’я та Малого Полісся. Відмічено особливості складу флори та рослинності, репродуктивної спроможності, активності самовідновлення. A complex investigation of three locations of Pinus sylvestris L. on the Kremenets hills and in the Small Polissia was conducted. Peculiarities of flora and vegetation proportion, reproductive capacity and self-reproduction activity was indicated.