Неокласичні концепції зайнятості та можлива адаптація їх основних положень в економіці України на сучасному етапі - Мариненко, Н.Ю.; Ціх, Г.В. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2007)
Подано аналіз класичної та неокласичної теорій зайнятості –
монетаризму, теорії раціональних очікувань та теорії економіки
пропозиції. Сформульовано вихідні положення розробки ефективної моделі
зайнятості населення України за умов ринкової економіки. Представлен анализ классической и неоклассической теорий
занятости – монетаризма, теории рациональных ожиданий и теории
экономики предложения. Сформулированы исходные положения
разработки эффективной модели занятости населения Украины в
условиях рыночной экономики.