Інституціональні аспекти формування конкурентної політики в Україні (1991 – 2005 рр.) - Борисенко, З.М. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2007)
Розглядається еволюція національного конкурентного законодавства
за період 1991-2005 рр. Досліджуються основні етапи становлення
системи органів захисту конкуренції в Україні. Особлива увага
приділяється питанням проведення демонополізації вітчизняної економіки,
змінам статусу та повноважень Антимонопольного комітету України. Рассматривается эволюция национального конкурентного
законодательства за период 1990-2005 гг. Исследуются основные этапы
становления системы органов защиты конкуренции в Украине. Особое
внимание уделяется вопросам проведения демонополизации отечественной
экономики, изменениям статуса и полномочий Антимонопольного
комитета Украины.