К вопросу об оценке эффективности деятельности коммерческо организации - Алехина, О.Е. (Культура народов Причерноморья, 2013)
В статье рассматриваются вопросы оценки эффективности деятельности коммерческой
организации в современных условиях. Предлагается формировать отдельное направление финансовой
политики: управление рентабельностью. Выделены основные проблемы оценки, в частности,
формирование самой системы показателей, их планирования и факторного анализа. У статті розглядаються питання оцінки ефективності діяльності комерційної організації в
сучасних умовах. Пропонується формувати окремий напрямок фінансової політики: управління
рентабельністю. Виділено основні проблеми оцінки, зокрема, формування самої системи показників, їх
планування та факторного аналізу. Чітко виділені роль і значення такого узагальнюючого напрямки як
управління грошовим потоком підприємства, введено поняття критеріїв та цільових параметрів при
прийнятті управлінських решеній1, розроблені основні планові документи, в яких відображаються дані,
що характеризують конкретні напрямки фінансової політики. The article examines the issues of performance appraisal of a commercial organization in the modern
world. The separate area of financial policy – profitability management – is proposed to form. The basic
problems of appraisal, in particular, the formation of the metrics system, its planning and factor analysis are
defined. The role and importance of company cash flow management are clearly identified. The concepts of
criteria and target parameters in decision-making are introduced. The basic plan documents, which reflect the
data describing the specific areas of financial policy, are developed.