Теоретичні аспекти дослідження базових функцій акціонерного капіталу в контексті ринкової трансформації економіки - Плєшакова, О.А. (Культура народов Причерноморья, 2013)
Досліджено соціально-економічна сутність базових функцій акціонерного капіталу,
проаналізовано наукові погляди, щодо ролі акціонерного капіталу в економіці країни, запропоновано
модель розв’язання суперечностей між функціями акціонерного капіталу, які постають на шляху його
функціонування в трансформаційній економіці. Исследованы социально-экономическая сущность базовых функций акционерного капитала,
проанализированы научные взгляды относительно роли акционерного капитала в экономике страны,
предложена модель разрешения противоречий между функциями акционерного капитала, которые
встают на пути его функционирования в рыночной экономике. Undertaken analysis of social and economical substance of the stock capital's main functions;
digested scientific theories in relation to the stock capital's role in national economy; proposed a way for
resolving. Proposed a way for aligning conflicting functions of the stock capital, which arise in process of stock
capital operation in market economy