Українське роздержавлення у ретроспективі двадцяти років - Полуянова, О. (Вісник економічної науки України, 2013)
Проведений огляд законодавчої бази щодо роздержавлення та приватизації за роки проведення Україною процесу зміни форми власності підприємств. Проведений аналіз динаміки процесів роздержавлення та приватизації у ретроспективі двадцяти років. Виявлені тенденції щодо власності та організаційно-правових форм підприємств за видами економічної діяльності та галузями промисловості. Визначені найбільш привабливі за формами власності об’єкти с точки зору приватизації. Проведен обзор законодательной базы относительно разгосударствления и приватизации за годы проведения Украиной процесса изменения формы собственности предприятий. Проведен анализ динамики процессов разгосударствления и приватизации в ретроспективе двадцати лет. Выявлены тенденции относительно собственности и организационно-правовых форм предприятий по видам экономической деятельности и отраслям промышленности. Определены наиболее привлекательные по формам собственности объекты с точки зрения приватизации. A review of the legislative framework on privatization for the years of Ukraine's process of changing ownership of enterprises. The analysis of the dynamics of the process of privatization in retrospect twenty years. The trends regarding ownership and legal forms of enterprises by economic activity and by industry. Identify the most attractive objects by ownership from the point of view of privatization.