Оцінка та аналіз фінансового стану акціонерного товариства - Семенов, Г.; Єропутова, О. (Вісник економічної науки України, 2013)
Розглянуті питання оцінки та аналізу фінансового стану акціонерного товариства «Мотор-Січ». основними методами аналізу майна є вертикальний і горизонтальний, які застосовуються до аналізу балансу. а також метод фінансових коефіцієнтів. аналіз фінансової стабільності дав можливості оцінити готовність підприємства до погашення своїх боргів. ПАТ «Мотор-Січ» є незалежним з фінансового боку, та протягом трьох років рівень цієї незалежності зростає. Рассмотрены вопросы оценки и анализа финансового состояния акционерного общества «Мотор-Сич». Основными методами анализа имущества есть вертикальный и горизонтальный, которые применяются к анализу баланса, а также метод финансовых коэффициентов. Анализ финансовой стабильности дает возможность оценить готовность предприятия к погашению своих долгов. ПАТ «Мотор-Сич» есть независимым с финансовой стороны, и на протяжении трех лет уровень этой независимости растет. Questions of an assessment and the analysis of a financial condition of "Motor-Sich" joint-stock company are considered. The main methods of the analysis of property is vertical and horizontal which are applied to the balance analysis, and also a method of financial coefficients. The analysis stability gives the chance to estimate readiness of the enterprise for repayment of the debts. The stalemate of "Motor-Sich" is independent from financial side, and for three years level of this independence grows.