Пенсійне забезпечення та соціальний захист наукового (науково-педагогічного) працівника - Ткаченко, Н. (Вісник економічної науки України, 2013)
У статті досліджено стаж наукової роботи чоловікам, жінкам, призначення пенсій, зміни про наукову та науково-технічну діяльність, надбавки за стаж роботи, зміни для оформлення пенсій, види оплати праці, які включаються для обчислення пенсій, реформування пенсійної системи наукових (науково-педагогічних) працівників. В статье исследован стаж научной работы мужчинам, женщинам, назначение пенсий, изменения в научной и научно-технической деятельности, надбавки за стаж работы, изменения для оформлення пенсий, виды оплаты труда, включаемые при исчислении пенсий, реформирование пенсионной системы научных (научно-педагогических) работников. In the article research the experience of scientific work to men, women, the appointment of pensions, changes in scientific and technological activities, bonuses for length of service, changes to the design of pensions, wage types to be included in the calculation of pensions, pension reform science (research and teaching) employees.