Оцінка функціонування систем управління персоналом харчових підприємств - Волков, Д.В. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Статтю присвячено дослідженню організаційно-економічних засад оцінки ефективності
роботи кадрової служби на підприємствах харчової промисловості й запропонована система
показників, що дозволяють оцінити ефективність управління персоналом підприємств із погляду
співвідношення «витрати на персонал» - «результати діяльності підприємства». Запропонована й
апробована система показників, що оцінюють ефективність системи управління персоналом як центру
фінансової відповідальності. Статья посвящена исследованию организационно экономических принципов оценки
эффективности работы кадровой службы на предприятиях пищевой промышленности и предложенная
система показателей, которые позволяют оценить эффективность управления персоналом
предприятий с точки зрения соотношения «затраты на персонал» - «результаты деятельности
предприятия». Предложенная и апробированная система показателей, которые оценивают
эффективность системы управления персоналом как центру финансовой ответственности. The article is devoted research organizationally economic principles of estimation of efficiency of
work of skilled service on the enterprises of food industry and offered system of indexes which allow to estimate
efficiency of management of enterprises a personnel from point of correlation of «expense on a personnel» -
«results of activity of enterprise». Offered and approved system of indexes which estimate efficiency of control
system by a personnel as to the center of financial responsibility.