Побудова соціальної держави як найважливіша складова історичного розвитку - Новіков, В.М.; Хара, В.Г. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2005)
Сучасний етап соціально-економічного розвитку висуває на порядок
денний ідею створення соціальної держави: аргументується доцільність у
постпатерналістський період підвищення ролі держави у забезпеченні
соціальних гарантій населенню. У зв’язку з цим у статті подається
ретроспективний аналіз моделей соціальної держави, розглядаються її
функції стосовно до України. Пропонується конкретизувати
конституційні норми функціонування соціальної держави. Современный этап социально-экономического развития выдвигает
на повестку дня идею создания социального государства:
аргументируется целесообразность в постпатерналистский период
повышения роли государства в обеспечении социальных гарантий
населению. В связи с этим в статье дается ретроспективный анализ
моделей социального государства, рассматриваются его функции
применительно к Украине. Предлагается конкретизировать
конституционные нормы функционирования социального государства.