Появление духоборчества в Российской империи - Ивлева, Я.А. (Культура народов Причерноморья, 2014)
Проанализированы основные проблемы, касающиеся времени и места возникновения секты
духоборцев в XVIII в., взгляды на них исследователей, рассмотрены первые лидеры секты и их
деятельность по ее распространению в разных местах Российской империи. Проаналізовані основні проблеми, що стосуються часу та місця заснування секти духоборців
у XVIII ст., погляди на них дослідників, розглянуті перші лідери секти та їхня діяльність щодо її
розповсюдження в різних місцях Російської імперії. Basic problems, touching time and place of appearance of sect of the Doukhobors in the XVIII
century are analysed, opinions to them are researchers, the first leaders of sect and their activity on her
distribution in the different places of the Russian empire are considered.