Споживча кооперація України в період НЕПу (1921 - 1928 рр.) - Тимченко, Ю.В. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2005)
Стаття присвячена актуальній проблемі – розвитку споживчої
кооперації в умовах непу. Даний напрямок у кооперативному русі
обґрунтовано розглядається як стимулятор ринкової економіки. Робиться
висновок, що споживча кооперація України є одним із найбільш
ефективних напрямків удосконалення існуючого господарського механізму
(в аспекті посилення соціального фактора). Статья посвящена весьма актуальной проблеме – развитию
потребительской кооперации в условиях нэпа. Данное направление в
кооперативном движении обоснованно рассматривается как стимулятор
рыночной экономики. Делается вывод, что потребительская кооперация
Украины является одним из наиболее эффективных направлений
совершенствования существующего хозяйственного механизма (в аспекте
усиления социального фактора).