Страхова справа і страховий ринок Росії та України ( XIX – початок XX ст.) - Толстов, Р.Д. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2005)
У статті розглядається еволюція страхової справи та ринку
страхових послуг у Росії та Україні в XIX – на початку XX ст. Висвітлено
зміст, хід і наслідки страхової реформи середини 60-х років XIX ст.
Досліджується процес монополізації страхової справи та його вплив на
рівень розвитку страхування в російській провінції та в Україні. В статье рассматривается эволюция страхового дела и рынка
страховых услуг в России и Украине в XIX – начале XX века. Освещены
содержание, ход и последствия страховой реформы середины 60-х годов
XIX в. Исследуется процесс монополизации страхового дела и его влияние
на уровень развития страхования в российской провинции и в Украине.