Залізничний комплекс України в роки першої світової та громадянської воєн (1914-1920 рр.) - Хахлюк, А.М. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2005)
У статті досліджується стан залізничного транспорту та
залізничного машинобудування в період першої світової війни, лютневої та
жовтневої революцій, громадянської війни. Висвітлюється процес
подальшого зростання залізничних військ (як складової залізничного
комплексу), частини і підрозділи яких діяли на території України. В статье исследуется состояние железнодорожного транспорта и
железнодорожного машиностроения в период первой мировой войны,
февральской и октябрьской революций, гражданской войны. Освещается
процесс дальнейшего роста железнодорожных войск (как составляющей
железнодорожного комплекса), части и подразделения которых
действовали на территории Украины.