Стан, втрати та стратегічні орієнтири інфраструктурного розвитку східних промислових регіонів - Харазішвілі, Ю.М.; Ляшенко, В.І. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
Проведено ідентифікацію сучасного стану рівня інфраструктурного розвитку регіонів України за допомогою сучасних підходів інтегрального оцінювання та визначено втрати Донецької та Луганської областей внаслідок бойових дій на визначених територіях. Через міжнародні порівняння економічних районів за індексом індустріальної, постіндустріальної, неоіндустріальної модернізації, рівнем інфраструктурного розвитку та адаптивного методу регулювання визначено стратегічні орієнтири індикаторів прискореного інфраструктурного розвитку до 2020 р., які є метою стратегічного планування східних промислових регіонів. Запропоновано заходи та механізми Стратегії розвитку. Проведена идентификация современного состояния уровня инфраструктурного развития регионов Украины с помощью современных подходов интегральной оценки и определены потери Донецкой и Луганской областей в результате боевых действий на определенных территориях. Через международные сопоставления экономических районов по индексу индустриальной, постиндустриальной, неоиндустриальной модернизации, уровнем инфраструктурного развития и адаптивного метода регулирования определены стратегические ориентиры индикаторов ускоренного инфраструктурного развития до 2020 г., которые являются целью стратегического планирования восточных промышленных регионов. Предложены меры и механизмы Стратегии развития. An identification of the current state of infrastructure development regions of Ukraine using modern approaches to integrated assessment and determined the loss of Donetsk and Lugansk regions due to fighting in the designated areas. Through international comparisons of economic regions on the index of industrial, post-industrial, neo-industrial modernization level of infrastructure development and adaptive regulation method defined strategic goals indicators to accelerate infrastructure development in 2020, which is the purpose of strategic planning eastern industrial regions. The measures and mechanisms Development Strategy.