Особливості державної політики щодо ведення бізнесу та її вплив на розвиток підприємницького сектору - Толмачова, Г.Ф. (Економічний вісник Донбасу, 2015)
Досліджується зарубіжний і вітчизняний досвід державної політики щодо ведення бізнесу. Наводяться результати аналізу динаміки показників суб’єктів малого та середнього підприємництва України і оцінюється вплив державної політики на формування підприємницької активності в країні. На основі проведеного дослідження надано пропозиції щодо поліпшення підприємницького клімату з метою забезпечення зростання сектору малого і середнього підприємництва. Исследуется зарубежный и отечественный опыт государственной политики относительно ведения бизнеса. Приводятся результаты анализа динамики показателей субъектов малого и среднего предпринимательства Украины и оценивается влияние государственной политики на формирование предпринимательской активности в стране. На основе проведенного исследования даны предложения относительно улучшения предпринимательского климата с целью обеспечения роста сектора малого и среднего предпринимательства. Foreign and home experience of public policy is investigated in relation to doing business. Results over of analysis of dynamics of indexes of small and middle business of Ukraine entities are brought and influence of public policy is estimated on forming of enterprise activity in a country. On the basis of the conducted research suggestions are given in relation to the improvement of enterprise climate with the purpose of providing of height of sector of small and middle enterprise.