Київський слід у біографії англійського принца Едварда Вигнанця - Гаврилишин, М. (Княжа доба: історія і культура, 2013)
Розглянуто проблематику, встановлення місця перебування Едварда Вигнанця
в екзилі. Зосереджено увагу на відновленні
маршруту Едварда Вигнанця під час його
перебування поза Англією. Зроблено висновок про країни перебування Едварда Вигнанця на континенті. Проаналізовано зв’язки
між англійською королівською династією Етелінгів та Рюриковичами у середині ХІ ст. The article considers the problem of detecting
Edward’s the Exile lace of refuge. The
author concentates attention on the phased restore
of Edward’s Atheling itinerary in the period
of his continental exile. The author makes
a conclusion about the countru of Athelings
exile. The author makes an attemp to analize
political and marital relations between English
royal Atheling dynasty and Rurik’s royal
house.