Фрески святых князей-мучеников в Спасо-Преображенской церкви в Полоцке - Селицкий, А. (Княжа доба: історія і культура, 2013)
Публікуються відкриті в Прображенській церкві Спасо-Ефросинієвого монастиря
в Полоцьку фрески святих князів-мучеників
Бориса і Гліба, святого Вацлава Чеського та
мученика Романа – патрональних святих
представників полоцької династії. Нововіднайдені фрески охарактеризовано як одне з
найважливіших відкриттів серед оригінальної старокиївської іконографії княжої доби. The article presents the frescoes, which were
recently found in the Transfiguration Church of
the Сonvent of the Savior and St. Euphrosyne in
Polotsk. They depict Saint Prince Martyrs Borys
and Hlib, Saint Wenceslaus of Bohemia and Martyr
Roman, who were the patron saints of Polotsk
dynasty. The article characterizes these frescoes
as one of the most important discoveries of the
original old Kyiv iconography of the Princely era.