Rezydencja książęca na "Wysokiej Gorce” w Chełmie w świetle wynikow badań archeologicznych z lat 2010–2012 - Buko, A.; Dzieńkowski, T.; Gołub, S. (Княжа доба: історія і культура, 2013)
Публікуються опис археологічно розкритої у 2010–2012 рр. головної частини
спорудженої у середині XIII ст. резиденції
князя Данила Романовича в Холмі та попередні результати аналізу фаз розбудови
й функціонування унікального для Східної
Європи резиденційного комплексу. The article describes the main part of the
residency of the Prince Daniel Romanovych in
Cholm, constructed in the mid-13th century
and archaeologically researched in 2010–2012.
It discusses the preliminary results of the analysis
of the expansion and functioning of this
unique for Eastern Europe residential complex.