Якість товару як фактор конкурентоспроможності - Губіна, В.В. (Культура народов Причерноморья, 2014)
У статті досліджено історичну еволюцію поняття якості, приведено визначення рівня якості, розглянуто якість як головний чинник конкурентоспроможності товару. Зроблено висновок щодо необхідності програми дій, в якій формулюються цілі та завдання, методи і засоби вирішення проблеми якості. В статье исследована историческая эволюция понятия качества, приведены определения уровня качества, качество рассмотрено как фактор конкурентоспособности товара. Сделан вывод о необходимости программы действий, в которой формулируются цели и задачи, методы и средства решения проблемы качества. This article explores the historical evolution of the concept of quality, given the definition of quality, quality is considered as a factor in the competitiveness of the goods. The conclusion on the need for action programs, which are stated goals and objectives, methods and means of dealing with quality issues.