Вплив іноземного капіталу на модернізацію вітчизняної економіки в другій половині XIX – на початку XX ст. - Фурман, С.С. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2008)
В статті розглядаються питання участі іноземного капіталу в процесі модернізації економіки України у другій половині ХІХ – на по-чатку ХХ ст. Характеризується вплив іноземного капіталу на фор-мування стратегічних для індустріального розвитку галузей. В статье рассматриваются вопросы участия иностранного капитала в процессе модернизации экономики Украины во второй половине ХІХ – в начале ХХ в. Характеризуется влияние иностранно-го капитала на формирование стратегических для индустриального развития отраслей. Questions of the participation of foreign funds are considered in article in process of the modernizations of the economy of the Ukraine in the second half XIX - at the beginning of XX cen. The influence of foreign capital on development of strategic for industrial of the development of the branches was characterized.