Роль держави у розвитку господарства і формуванні ринку в умовах трансформації та глобалізації економіки - Юхименко, П.І. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2008)
Висвітлюються роль держави в умовах розвитку ринкових відносин і проаналізована еволюція цього процесу в різні історичні періоди. Характеризуються основні зміни ролі держави в економіці, розглянуто причини, що викликають ці зміни. Розкриваються деякі особливості ролі держави в розвинених країнах і країнах з перехідною економікою. Обґрунтовується необхідність посилення ролі держави в умовах трансформації та глобалізації економіки. Освещается роль государства в условиях развития рыночных отношений и проанализирована эволюция этого процесса в различные исторические периоды. Характеризуются основные изменения роли государства в экономике, рассмотрены вызывающие эти изменения причины. Раскрываются некоторые особенности роли государства в развитых странах и странах с переходной экономикой. Обосновывается необходимость усиления роли государства в условиях трансформации и глобализации экономики. The state’s role is illuminated in condition of the development of the market relations and is analyzed evolution of this process in distinguishing history periods. They are characterized main change dug the state in economy, are considered causing these from-changing the reason. Open some particularities state roles in developed country and country with connecting thrifty persons-cue. It is motivated need of the reinforcement dug the state in condition of the transformations and globalization of the economy.