Структурування фінансової науки та визначення місця державних фінансів в українській фінансовій думці - Бойко, С.В. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2008)
У статті проводиться узагальнення поглядів вітчизняних вчених-фінансистів на структуру фінансової науки та визначається її розвиток в кінці ХІХ – першій половині ХХ ст. в межах теорії державних фінансів. Визначається структура фінансової науки на сучасному етапі її розвитку та необхідність дослідження фінансової думки України. В статье проводится обобщение взглядов отечественных ученых-финансистов на структуру финансовой науки и определяется ее развитие в конце XIX – первой половине ХХ в. в рамках теории государственных финансов. Характеризуется структура финансовой науки на современном этапе ее развития. Отмечается необходимость исследования финансовой мысли Украины. In the article the scientific views of native financial scientists on the structure of the financial science are generalized. It is also defined its development at the end XIX – a first half XX v. within the framework of theory state finance. The structure of the financial science is characterized on modern stage of its development. The necessity of study the Ukrainian financial thought is accented.