Питання становлення та розвитку фондового ринку України у вітчизняній економічній літературі кінця XIX – початку XX ст. - Корніяка, О.В. (Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2008)
У статті аналізуються праці вітчизняних вчених-економістів кінця XIX – початку XX ст., в яких висвітлювалися питання становлення та функціонування фондового ринку України. Робиться наголос на основних тенденціях та характеристиках даного процесу. В статье анализируются труды отечественных ученых-экономистов конца XIX – начала XX вв., в которых освещались вопросы становления и функционирования фондового рынка Украины. Делается акцент на основных тенденциях и характеристиках этого процесса. In article the works of native economic scientist of the end of XIX – beginning of the XX cent. are analyzed. We illuminated in-ask formations and operation stock market in Ukraine. The accent is done on the main trend and feature of this process.